2010…

Niin se vain aika kuluu ja kaikkea sattuu ja tapahtuu… viimeksi siis jäätiin Tessan astutuspuuhiin vuoden 2009 lopussa, ja siitä ei sitten loppujen lopuksi tullutkaan mitään. Koirien (Tessan ja Jasun) treffit oli jo sovittu ja viimeisiä neuvoja Sussilta kysellessäni kävi ilmi, että Tessalla saattaisi olla sukurasitteena silmäsairautta ja koska ideana on jalostaa terveitä koiria, niin päätimme että siirretään astutusta seuraavaan juoksuun ja niin sanotusti tutkitaan ennenkuin hutkitaan. Eli oli tarkoituksena tutkia Tessan taustan terveystilanteita ja vielä tarkistuttaa Tessa ennen astutusta. Samalla päädyimmekin siirtämään astutuksen kevään 2011 juoksuihin, ettei tehdä liian hätiköityjä tekoja.

Totta kai tämä astutuksen siirtäminen oli meille pieni pettymys, koska sitä oli odotettu jo pitkään ja olimme laskeneet sen varaan, että saisimme Tessalle vihdoin kaverin, kun ei sille leikkikään oikein tahtonut maistua kun aina piti yksin olla. Niin tai sitten meidän kaksijalkaisten kanssa. Tämän johdosta teimme pikaisen päätöksen, hankkia toinen koira muualta. Kävin katsomassa kerhon sivujen pentuvälitystä ja koska tähän mennessä olin jo käynyt näyttelyissä ja oppinut hieman tietämään muita kasvattajia, oli hieman helpompi arvioida pentueita. Paljon hyviä vaihtoehtoja oli tarjolla ja koska mielessäni oli toinen näyttelykoira, olivat myös omat ideani erilaiset kuin ensimmäistä koiraa hankkiessa.

Jokin kuitenkin vielä hidasti yhteydenottoani. Tiesin, että Sussille olisi myös tulossa pentuja ihan lähipäivinä, mutta pelkäsin olevani jo myöhässä, koska pennut olivat hyvästä yhdistelmästä. Soitin kuitenkin keskiviikko-iltana Sussille ja kysyin mikä tilanne oli; olisiko hän valmis myymään minulle pennun näyttelyihin, mutta ei sijoitukseen, koska en halunnut tässä vaiheessa ottaa toista sijoituskoiraa, koska Tessan tilanne oli niin auki. Sussi sanoi, että moni oli ollut kiinnostunut ja varsinkin nartuista, mutta hän mielellään myisi minulle pennun. Voitte uskoa sitä onnen hetkeä! Sitten vain odottamaan pentujen syntymistä. Kuten jo olen monessa kohtaa kertonut; Tessa on syntynyt samana päivänä kuin minä, nyt oli mahdollisuus, että saisimme toiselle koiralle saman syntymäpäivän isännän kanssa. Näin myös kävi; Nellamme syntyi lauantaina 13.3. eli samana päivänä isännän kanssa! Tämä oli todella kohtalo :)

Nellan virallisella nimelläkin, Bezaidas Jazzy Little Lady, on itse asiassa aika mielenkiintoinen tarina. Koska Tessan pentujen piti olla J-pentue, Sussi kysyi minulta ideoita nimistä ja olinhan jo ehtinyt tehdä listan Tessaa varten. Sain apuja tuohon nimeen serkultani Atlantin toiselta puolelta, jonka kanssa olimme löytäneet uudelleen yhteyden 25 vuoden hiljaiselon jälkeen. Sussi ei tätä tiennyt, ja kuinka ollakaan juuri Nella sai tuon serkkuni keksimän nimen!

Haimme Nellan kotiin toukokuussa; sen pienen räpäleen, joka tuntui olevan aluksi niin hukassa varsinkin kun Tessa otti boss-asenteen päälle. Tessa kyykytti Nellaa paljon, mutta kyllä leikkikin välillä maistui. Nella oli pentuna todella pehmoinen ja helposti Tessan vietävissä, mutta kylläpä nuo näkyivät hyvin pärjäävän päivät kun olimme töissä.

Olimme joutuneet Tessan kohdalla turvautumaan Galastoppiin kun Nella tuli taloon, koska kuinka ollakaan Tessa sai yhden pahimmista valeraskauksistaan juuri niihin aikoihin. Ilmeisesti/ehkä lääkkeestä johtuen Tessan seuraava juoksu tuli vasta jouluna, mutta sitä tehtiinkin sitten koko syksy ja Tessa-rassukka oli niin sekaisin hormooniensa kanssa. Tessan juoksut ja valeraskaudet olivat muutenkin voimistuneet iän myötä, niin oli todella vaikeaa katsoa rakkaan koiransa kärsivät. Tessa oli hermostunut ja levoton. Nella tuntui vielä tuovat lisää stressiä, eikä itseasiassa Nellakaan voinut hyvin, koska Tessa oli koko ajan höykyyttämässä sitä. Nella laihtui loppuvuodesta todella paljon ja kun uutena vuonna tapasimme Sussin kanssa, niin teimme ratkaisun; Tessa tullaan steriloimaan, koska se ei todellakaan voinut hyvin, sen näki sen silmistä. Sovimme että selvittelen leikkausaikataulua, ja hoidamme asian pois alta mahdollisimman pian.

Comments are closed.